RECEPT:
Piškotový korpus:
10 polévkových lžic polohrubé mouky
10 polévkových lžic cukru (lze použít i třtinový)
10 polévkových lžic horké vody
10 polévkových lžic horké vody
5 vajec
lžička kypřícího prášku
lžička kypřícího prášku
MALINY "z našeho lesa"
Ze všeho nejdřív vyšleháme z bílků opravdu tuhý sníh.
Žloutky smícháme s cukrem a vodou a i tuto směs řádně šleháme.
Postupně přidáváme žloutkovou směs do vyšlehaných bílků, zašleháme.
Na závěr přidáme mouku s kypřícím práškem a zamícháme.
Na závěr přidáme mouku s kypřícím práškem a zamícháme.
Troubu předehřejeme na 175°C a těsto nalijeme do vymazané formy.
Pečeme 45 minut.
Pečeme 45 minut.
Korpus jsem v polovině rozdělila, natřela domácí šlehačkou a přiklopila druhou půlkou. Šlehačka se do něj postupně vsákne a korpus není tak "suchý" a krásně voní. Stejně tak vrchní část jsem natřela šlehačkou a ozdobila malinami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat